Să fiți iubiți !


winter walk

În fiecare din anii trecuți, îmi încheiam urările de sărbători astfel: ”și nu uitați să dăruiți”. Și în continuare cred și simt că bucuria de a dărui întrece bucuria de a primi. Însă, anul acesta mă simt nevoită să vin cu un amendament la urarea mea. De fapt, sunt două amendamente. Și, cred că urarea mea va fi alta, în final…

Primul amendament e să dăruiți ce și cât și cui vreți, atâta vreme cât nu uitați de o persoană, pe care poate ați neglijat-o tot anul sau, pe care ați lăsat-o întotdeauna la urmă, sau pentru care nu ați mai avut timp, energie, disponibilitate, sperând, poate, în adâncul vostru că o va vedea altcineva și că poate va avea grijă de ea… Nu, în realitate nu se întâmplă așa. Dacă suntem tot timpul preocupați de alții și sperăm că cineva din exterior va vedea persoana de care vorbeam anterior și că va avea grijă de ea, în locul nostru, ne înșelăm amarnic. Nu numai că nu va fi văzută de alții, dar va fi chiar puțin blamată că poate nu a oferit suficient celorlalți, că poate a uitat ceva sau pe cineva, sau din alte motive. Chiar cred că e trist când uităm de acea persoană care stă pitită într-un colț și așteaptă cu sufletul la gură un semn de afecțiune, grijă și considerație din partea noastră. Da, e evident la cine mă refer: la SINE! Ca să poți dărui, matematica spune că e bine să ai de unde, altfel dă cu minus… Așa, că, dacă vrei să dăruiești, începe cu tine!

Al doilea amendament se referă la acea dăruire în stânga și dreapta, aproape fără discernământ. Așa că, îndemnul meu este să dăruiești, NU DE DRAGUL DE A DĂRUI, ci DE DRAGUL CUI DĂRUIEȘTI! Părerea mea este că e minunat să dăruiești persoanelor care, o dată au nevoie de ce le dăruiești, apoi știu să primească și să aprecieze ce le dai, și mai ales se află pe lungimi de undă similare cu tine. Unii au tradus asta în ”a dărui cu empatie”, eu i-aș spune să dăruiești din inimă, către inimă. Adică să dai fără să te secătuiești.

Ceea ce ne duce la un alt concept, tare dezbătut, mai ales acum în perioada sărbătorilor, și anume IUBIREA NECONDIȚIONATĂ.

Sincer, eu nu MAI cred în iubire necondiționată, decât atunci când e vorba de copii, adică de iubirea pentru copiii mei. Chiar cred că doar acolo e vorba de dragoste necondiționată.

În rest, sunt 100% convinsă că iubirea este CONDIȚIONATĂ. Da, sunt om, sunt femeie și mă asum așa cum sunt, cu bune, cu mai puțin bune, cu egoismul aferent iubirii de sine. Da, poate suna absurd, egoism. Dar, nu, nu este egoism, ci este realitate. Mă iubesc pe mine și te iubesc pe TINE, oricare ai fi acest TU, dar nu pot iubi doar eu, așa în van, la un moment dat natura mea umană își va cere drepturile și o să vreau și eu să fiu iubită în loc. Și iubită pe bune, cu fapte, nu cu vorbe, sau, de fapt, nu DOAR cu vorbe, pentru că îmi plac și vorbele, cele spuse din inimă.

Asta și pentru că eu am învățat mai de multișor, dintr-o carte, că iubire e un VERB de fapt, nu o adunătură de cuvinte, uneori frumos înșiruite… Adică, iubirea se dovedește, se arată, se demonstrează ființei iubite prin fapte, prin trăiri, prin dovezi vizibile, palpabile. Așa că eu nu cred că iubire este chiar necondiționată, adică tradus: numai eu te iubesc și accept orice, iar tu poți să nu mă iubești, sau să nu-mi arăți, dar eu o să te iubesc liniștită până când, poate odată, cândva o să catadicsești matale să îmi arăți ceva semne de iubire. Nu, în realitate nu funcționăm așa. Iubim când suntem și iubiți… Dăm și primim, uneori poate nu în aceleași cantități, dar ne dorim un schimb permanent de energie, de frumos, de îngăduință pentru celălalt, de aprecieri și valorizări sincere ale celuilalt, per total un firesc de fapt. Sau un altfel de schimb, depinde de relație, pentru că iubirea are multe forme, dar să fie schimb. Așa suntem construiți, ne naște, trăim și existăm cu nevoia permanentă de a fi iubiți. Pentru că da, iubim, dar de fapt, iubim pentru că ne dorim atât de mult să fim iubiți.

Așa că, aceasta este singura urare pe care o fac din inimă astăzi, în ultima zi a anului 2014: vă urez ca în 2015 SĂ FIȚI IUBIȚI!!!

 

PROMO: Dacă ți-a plăcut articolul, comandă AICI pachetul promo de 2 cărți cu autograf + livrare gratuită în România pentru tine și pentru o prietenă. Dacă locuiești în afara României, acum poți comanda cartea „Totul pentru femei” direct de pe Amazon.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s